Hírek

Kedves jelenlegi és jövendőbeli lovasaink!

KöszönteleTiteket, mint a Barna Party Lovarda lovardavezetője. Számomra nagy öröm, hogy ilyen mesés környezetben, kedves emberekkel és csodálatos állatokkal dolgozhatok majd a következő években.

A cégvezetővel, Baranyi Barnával közösen, számos új ötlet van a tarsolyunkban, amivel igyekszünk majd Titeket és a még kevésbé eltökélt, jövendőbeli lovasainkat elkápráztatni.

Mikor megérkeztem a lovardába, számomra már az első pillanatban kiderült, a lovak, kutyák, cicák, kecskék viselkedéséből, hozzám - egy új, számukra ismeretlen lény - való viszonyulásukból, hogy ebben a lovardában minden rendben van!

Több, mint 20 éves lovas szakmai múlttal rendelkezem és bátran állíthatom, hogy azokban a lovardákban, amikben valaha megfordultam, sosem kerített hatalmába ez az érzés. Mindig csak az elgépesített lovakat láttam, szemükben szomorúsággal, fájdalommal és fáradtsággal.

A Barna Party Lovardában az összes hátasról - és csikóikról - elmondható, hogy szinte röhögve "dolgoznak" és a velük való foglalkozást- legyen szó akár futószáras munkáról, idomító lovaglásról, vagy ugróedzésről- egyenesen élvezik, nem teher számukra. Így kialakul a harmónia, mikor ló és lovasa egyszerre, egy időben, ugyanolyan boldogok a közös munkától és annak gyümölcsétől.

Ennek tudatában bátran merek ösztönözni már lovagolni járó, vagy csak ennek gondolatával barátkozó lovast, hogy jöjjenek el lovardánkba, vegyenek részt egy futószáras-, idomító vagy ugróedzésen, vagy akár egy fantasztikus panorámával megfűszerezett tereplovagláson, ami előtt, közben és után a lovasnak lehetősége van lovával egy nagyszerű kapcsolat kialakítására és bizalmának elnyerésére.

Mint a Testnevelési Egyetem Lovaskultúra Oktató szak végzett hallgatója, fontosnak tartom- ahogy a szak nevében is megtalálható- hogy a lovaglás kultúránk része legyen, azt a lovakra és egymásra tisztelettel és bizalommal végezzük.

Habár már nyakunkon az ősz- az egyik legszebb hónap- és egyre rövidebbek a napok, világítás hiányában egyre kevesebb időt tudunk majd kedvenceink hátán tölteni, azonban Baranyi Barnával megpróbálunk megoldást találni arra is, hogy ez nagy mértékben ne akadályozza lovasainkat, akár hétköznapokon is, iskola és munka után egyaránt lehetőség nyíljon számukra egy vidám és eredményes óra eltöltésére.

 

Remélem, mihamarabb találkozunk,

 

Pálinkás Anna

Barna Party Lovarda

Lovardavezető